Utbildningsfilm
Exempel: meny med 3 nivåer
Exemplet visar menyns tre nivåer dels på den publicerade webben, dels samma meny i menyredigeraren.
Nere till höger på bilden visas en menydel som exempel på hur klubben kan samla medlemssidor som inte är av primärt intresse för externa besökare.
Tips: Ersätt gärna "Hemknappen" med en logga. Bilden laddas upp på sidan Webbplatsen -> Webbplatsdesigner -> Inställningar under Settings/Graphics -> Upload Menu Home Icon. Se till att bilden är liten (typ 250 px bred) relativt andra bilder som kan förekomma på en webbsida, annars kan det bli så att Facebook väljer att visa menyloggan vid delning av en klubbsida.
Vid undermenyer bör toppnivån inte vara klickbar
Gör så här
- Lägg till ny menydel på toppnivå med den orangea knappen.
- Lägg till undermeny med Add Menu Item i den menydel som ska få undermenyn.
- På toppnivån kan du välja styling av menypunkten. Här markeras att varianten Primary är vald. Se Link Style nedan under Skapa ny menypunkt.
- Flytta en menydel uppåt eller nedåt. För toppnivån innebär det att visningsordning förskjuts åt vänster eller höger på webbmenyn. Eller flytta en undermenydel uppåt, nedåt i visningsordning under överordnad menydel. Eller byt överordnad menydel.
Menydelarna går alltså att flytta runt hur som helst. Var uppmärksam på hur de röda markeringarna ändras när du sakta drar menydelen, du ser snart hur du ska göra för att flytta som du vill. Det är bara att pröva, ingen menydel försvinner för att flytten blir fel! Du hittar den igen och kan fortsätta att flytta. - Inget ändras i menyn på den publicerade webben förrän du publicerar den ändrade menyn.
Redigera menydel
- Skriv gärna in en förklarande "mouse-over-text" så att besökarna får mer information om vad sidan handlar om, innan man klickar sig dit.
- Välj länktyp, de mest användbara är:
- Built-in Page: förkonfigurerade sidor som hämtar och presenterar information.
- Custom Page: egentillverkade webbsidor.
- Custom URL: valfri webblänk.
- Document: välj bland dokumenten i ClubRunner. Obs - kräver dokumentet inloggning eller ej? Ändras vid behov i Organisation/Dokument.
- Event: välj bland kommande evenemang, länken går till evenemangets webbsida.
- Story: välj från artikelbiblioteket, länken går till artikelns webbsida.
- Valen beror på vilken länktyp som är vald i punkt 2. Bilden visar ett val för Built in Page - länk till sidan Kontakta oss som är kontaktformuläret till klubben.
Om inbyggda sidor: de sparar mycket arbete för webbredaktören genom att hämta och formatera information som finns i ClubRunner. Välj från lång lista:
Inbyggd sida går inte att redigera, men den gör sitt jobb kvalitetssäkrat utan överraskningar eller annat trassel.
Exempel på en smidig sida är Klubbfunktionärer som visar uppdrag, namn, bild och kontaktuppgifter för inloggade, men icke-inloggade ser bara uppdrag, namn och bild.
Sign-up är sidan med registreringsformulär för externa prenumeranter på klubbens nyhetsbrev (Bulletin Subscribers).
Tre olika sätt att komma till formuläret illustrerar flexibiliteten i ClubRunner:
1) Lägg widgeten Prenumerera på nyhetsbrev i t ex en av sidospalterna på hemsidan. Widgeten innehåller en länk till formulärsidan (widgeten kan inte redigeras).
2) Länka till formulärsidan Built-in Page/Sign-up i en egen text någonstans.
3) Gör menypunkt som leder till formulärsidan Built-in Page/Sign-up.
Läs mer på ClubRunners What are Built-in Pages?
- Link Style (bara på toppnivån) förklaras om du för muspekaren över frågetecknet.