Rotarianer jobbar i lokala och globala projekt med att förbättra världen. Här ser du en översikt av klubbprojekt inom distriktet. Vi har en särskild temasida för Rädda Östersjön-projekten.

Klicka på en artikel i projektkatalogen för att läsa mer!

Vår projektkatalog
07 Apr 2021

Rotarys program för ungdomar ger deltagarna minnen och kunskaper för livet. Genom dessa program kan unga människor få stipendier, resa på kulturella utbyten eller hjälpa ett samhälle genom att delta i ett serviceprojekt. Rotarys Ungdomsutbyte har sedan 1974 hjälpt ungdomar mellan 15 och 19 år att få chansen att upptäcka världen genom att besöka och studera i ett annat land under ett skolår. Korttidsutbyten ger utbytesstudenterna möjlighet att besöka ett annat land under så kort tid som några veckor.

 

07 Apr 2021
Målsättningen är att arbetet med att bidra till att Rädda Östersjön projektet successivt skall utökas till Rotarydistrikten och klubbarna i alla länderna runt Östersjön. Distrikten 1410 och 1420 i Finland, som sträcker sig från Helsingfors över Åland och ned till och med Estland har under ett antal år drivit projektet ”Save the Baltic Sea”. Vi är inspirerade av våra Rotaryvänner i Finland och har också inlett ett nära samarbete med dem.
11 Sep 2020
Lördagen 5 september genomfördes projektet Trosa Broar. I samarbete mellan Rotary och Cykling Utan Ålder erbjöds Trosaborna och Trosabesökare en åktur över Trosas broar lördagen den 5 september. I ett strålande septemberväder fick ett 20-tal resenärer möjlighet att se Trosa från sadeln.
 
14 Jan 2021
I samband med World Polio Day den 24 oktober utmanade Trosa RK alla sina medlemmar att ge en individuell gåva till TRF och Polio Plus. Det blev ett fantastiskt resultat med hela 108 000 kr som bidrag till utrotningen av Polio. Hur är detta möjligt? Läs vidare och ta del av hur de gjorde. Modellen kan kopieras och utnyttjas när som helst. Någon klubb som vill utmana Trosa?
 
03 Dec 2020
Stockholm-Söder och Stockholm-Sydväst Rotaryklubbar samt Bromma RK (D2350) och Rotarys U-fond stödjer julfirande för barn och ungdomar med funktionsnedsättningar i Gambia. Det är ett treårsprojekt med målet att Rotary Gambia ska ta över.
 
09 Oct 2020
Stockholm Skanstull har en mycket spännande fond som baseras på en stor donation från en tidigare medlem. I år delas det ut 4 stipendier à 40 000 kr. Kan du få tag i boken "Den hemlighetsfulle journalisten Kurt Persson" så läs den och njut av en spännande historia.
 
 
05 Nov 2020
Strängnäs Bisp Thomas RK finansierar Rotary Doctors tredje projekt för att förbättra saniteten i fem nya byar i Amoka, västra Kenya. Förändrade toalettvanor är svårt, men viktigt för att minska spridning av sjukdomar. Läs mer i Rotary Doctors senaste nyhetsbrev, om detta och andra projekt.
 
09 Nov 2020
Frågelistan kan göras lång och Mentorer från E-Club of Riddarfjärden bidrar med sina erfarenheter. Svar på en liten fråga kan betyda mycket för att komma rätt in i det svenska arbetslivet. Programmets mål är att adepten ska bli mer anställningsbar på den svenska arbetsmarknaden.